Арестуваха мъж, убил три кучета в Берковица

Снимка: Архив

Жител на Берковица е задържан в полицията заради убийството на три бездомни кучета. Разследва се и смъртта на други три други кучета, най-вероятно отровени в района на Вършец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник около 11,45 часа граждани открили в сграда в промишлената зона на Берковица 3 умъртвени скитащи кучета. Служители на МВР извършили оглед на мястото и намерили дъска със следи от кръв по нея, с която вероятно са били пребити четириногите. При започналото разследване пазителите на реда разкрили извършителя – 58-годишния Любомир С. от Берковица. Мъжът е задържан за 24 часа в Районното управление.

Същия ден към 14,30 часа Ивайло П. /48 г./ от село Долна Бела Речка съобщил в полицията в Берковица, че до гробищния парк на селото е намерил издъхнали 3 негови кучета. Мъжът обаче нямал документи за собственост на животните. Местопроизшествието е било посетено от служители на МВР и ветеринарен лекар, който взел проби. Предполага се, че четириногите са били отровени.

И по двата случая са образувани досъдебни производства и работа продължават Районните управления в Берковица и Вършец. За жестокост или причинена смърт на гръбначно животно законът предвижда до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Коментари

Задължително поле