Арестуваха петима мъже в Гърмен, защото поставили коледна елха

Куриозен арест бе извършен в община Гърмен , задържани бяха петима мъже заради това,че монтирали коледна елха на площада селото.

Сред задържаните е и лидерът на Сдружение "Бъдеще за община Гърмен" Иван Кременлиев , който организира протестите срещу ромското гето. Арестуваните са отведени в районното управление, където са им съставени актове и предупредителни протоколи.

Историята с елхата започнала след като общината в лицето на кметицата Минка Капитанова монтирала на площада коледно дръвче, което обаче било малко и невзрачно по думите на жителите. Заради това мъжете от сдружението взели по-голяма елха ,маркирана от Горското стопанство и сами започнали монтаж на още една елха.

Това обаче не се харесало на кметицата и възприела действията им като самоуправство и повикала полиция.

Униформените задържали мъжете докато монтирали елхата. Въпреки това от сдружението са категорични,че ще си украсят тяхното дърво и децата от общината вече са осигурили играчки. Полицията днес продължаваше да охранява площада на Гърмен и да пази района от самоуправство. Хората донесоха играчки на площада и са твърдо решени да направят своя елха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право