Арестуваха пиян шофьор, без книжка и с нерегистрирана кола

Снимка: Архив

Полицията в Лом е арестувала 43 годишен мъж, подкарал автомобил в нарушение на почти всички изисквания на закона – без книжка, без регистрация на колата и след солидна употреба на алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В петък през нощта – към 2,20 часа, в района на бензиностанция в Лом служители на „Пътна полиция” спрели лек автомобил "Мазда 121", управляван от Златомир П. от град Вълчедръм.

При направената проверка катаджиите установили, че мъжът нямал шофьорска книжка, а поставените на колата български транзитни табели са с изтекъл срок, който е бил до 19.11.2017 г. и МПС-то не е регистрирано по надлежния ред. Униформените извършили и проверка с дрегер на водача и уредът показал 1,86 промила алкохол в издишания въздух. Според пазителите на реда показанията отговорят на над литър изпита ракия.

Нарушителят е бил задържан за 24 часа в Районното управление в Лом. Съставени са му 4 акта по Закона за движение по пътищата и по случая са образувани две бързи производства. За извършените нарушения законът предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба до 1000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право