Арестуваха подпалвач, заканил се с убийство на полицай

Снимка: Архив

Запалени треви в Северозапада бушуват в пожари, застрашават къщи и хора

Възрастен мъж е заловен след като подпалил сухи треви в монтанското село Якимово и застрашил района с пожар. При опит на служители на МВР да му връчат акт за нарушението, дядото се нахвърлил върху тях, заплашил със смърт единият униформен и е бил арестуван, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в сряда следобед в района на бившия стопански двор на Якимово. 69 годишният Стефан К. запалил треви и отпадъци и огънят застрашил сгради в съседство, но бил потушен. Служители на МВР участъка в Якимово изяснили случая и започнали да пишат акт на подпалвача. Дядото обаче се развилнял и се заканил да убие един от полицаите – младши инспектор. Пазителите на реда прибрали мъжа в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Паленето на сухи треви и отпадъци по селата и градовете в Северозапада в топлите февруарски дни превърна част от региона в огнени полета. Оставени без надзор огньове се разрастват и застрашават къщи и хора. Само в сряда пожарникарите в област Монтана са се борили с над 20 огнища. Гасени са близо 1000 дка сухи треви, храсти и стърнища.

В село Стубел огън изпепели 240 кв. м. от покрива на селскостопанска постройка и 30 бали сено. Огнеборците едва спасиха две съседни сгради. В село Сумер пожар едва не влезе в къща, изгоря само входната врата и бяха спасени 10 близки сгради. В ломския квартал Младеново пък огън от двора обхвана къща и овъгли част от покрива и имуществото и опуши стените. За щастие при огнените инциденти засега няма пострадали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право