Арестуваха сина на Каплата заради Янек (обзор)

На абитуриентския бал на Никола, баща му Васил Капланов написал във Фейсбук: „Аз напред, ти след мене”.

Никола Капланов надраскал пежото на изчезналия дупничанин и спукал гумите му

Камера заснела вандалския акт

„Аз напред, ти след мене”, написал бащата във Фейсбук

Синът на Каплата - 20-годишният Никола Капланов, е в ареста с обвинение, че е спукал гумите и надраскал автомобила на изчезналия Янек Миланов. 

Младежът е бил задържан за 72 часа на 10 ноември, утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест.

Камера е заснела вандалския акт на 7 май т. г. Вижда се как младеж с качулка приближава до „Пежо 208”, паркирано пред бл.46 в кв. „Бистрица” в Дупница. Той обикаля около колата и с остър предмет драскал по нея. Според информация на „Труд” при увеличение на кадрите, разследващи са разпознали сина на Каплата. 

Янек Миланов неколкократно е споделял, че докато е бил във Франция, някой унищожава колата му. Той подозирал Каплата и му се обадил да се разберат по мъжки. На 31 юли вечерта се качва в джипа му и оттогава следите му се губят.

Синът Никола се смята за недосегаем, заради баща си, твърдят дупничани. Още ненавършил 18 години, той вече има пистов мотор „Кавазаки” и лети из града, снимайки километража, който показва 200 км/ч.

Васил Капланов вижда в сина си достоен последовател. На абитуриентския бал на Никола през май 2019 г., той пише във Фейсбук: „Аз напред, ти след мене”. Доскоро Никола беше студент по право в Югозападния университет, но след ареста на баща си, го е напуснал.

Коментари

Задължително поле