Арестуваха трима крадци на вещи и автомобили в Пловдивско

Снимка: Архив

В резултат на бързи и професионални действия са разкрити извършители на серия посегателства на територията на районните управления в Карлово и Хисаря, съобщиха от пресслужбата на МВР.

При проведено съвместно разследване, вчера били задържани трима карловци – 22-годишен, криминално проявен, и други двама - на 18 и 17 години. Към момента за тях са събрани доказателства, че са автори на опит и три противозаконни отнемания на леки автомобили и три кражби. В понеделник срещу вторник, след като не успели да задигнат „Пежо“ на улица в подбалканския град, те откраднали „Фиат“ от съседен адрес и „Опел“ от село Иван Вазово.

В село Песнопой пък отнели портфейл с дребна парична сума и документи от паркиран лек автомобил „Фолксваген“, а от къща - два лаптопа, два мобилни телефона, парична сума и ключове за паркирано отпред „Пежо“, което също откраднали.

В хода на работата било установено, че седмица по-рано тримата влезли противозаконно и в други два автомобила в Карлово, от които отнели пари, инструменти и други вещи.

Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура. С постановление на наблюдаващия прокурор извършителите са задържани за срок от 72 часа.

Коментари

Задължително поле