Арестуваха трима мъже, пребили горски стражар в Шерба

Снимка: Архив

Трима мъже са задържани за 72 ч заради побоя над горски стражар в Шерба, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Както " Труд" съобщи, миналия петък пострадалият и трима негови колеги от ДЛС "Шерба" засекли в гората на ловното стопанство неколцина бракониери, които товарели незаконно добити дърва в автомобили. Докато им пишели актове, нарушителите викнали подкрепление. Пристигнали техни близки, сред които били Румен А., Орлин Б. и Васил Х. Те нападнали един от горските стражари. Ударили го с голяма цепеница и му счупили ръката. Останалите служители на ловното стопанство успели да се отърват от нападателите и да подадат сигнал на тел. 112.

Варненската районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу тримата биячи за нанасяне на средна телесна повреда, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 г. Арестуваните ще отговарят и за употреба на сила спрямо орган на властта, за което законът предвижда до 6 г. затвор. От прокуратурата уточниха, че ще внесат искане във Варненския районен съд тримата да бъдат задържани под стража.

Коментари

Задължително поле