Арестуваха шуменец за разфасоване на жена

Ïðè èçíàñÿíåòî íà îñòàíêèòå îò êúùàòà è âíàñÿíåòî èì â òðóïíàòà ëèíåéêà âîíÿòà ïî óëèöàòà ñòàíà òðóäíî ïîíîñèìà

Шуменецът Стефан Стефанов /45г./ беше арестуван в неделя вечерта за убита и разфасована жена, открита в къщата му.

По непотвърдени данни това е неговата съпруга Галя, с която ту се събирали, ту се разделяли. Жената е била обявена за издирване от нейни близки и подозренията паднали върху Стефан, с когото често имали скандали.

В неделя криминалисти открили вонящи чували в пристройка в двора на къщата на Стефан на ул."Червена стена". Според мълвата, той е нарязал тялото с щилка и го е опаковал на части. Очаква се официална информация по случая.

На мястото освен спецполицаи, експерти, шефа на РУ-Шумен Илиян Николов, бяха и двама прокурори от окръжна прокуратура - Маргарита Георгиева и определеният за административен ръководител на обвинителите Димитър Димов.

В неделя вечерта на мястото беше извикан спасителен екип от двама огнеборци, които наденаха дихателни апарати, за да извадят човешките останки от имота. Към 22,30 часа след щателни огледи находките бяха побрани в голям черен чувал и на носилка бяха пъхнати в специализиран автомобил на отделението по съдебна медицина.

Аутопсия ще доказва как точно е била убита жертвата. Не е ясно и дали са запазени всички части от тялото й. Възможно е извършителят да е успял да изхвърли чували. Най-вероятно трупът е престоял поне седмица, ако се съди по вонята, превзела улицата. Аутопсията ще бъде извършена във Варна, научи "Труд".

Стефан е майстор железар, изработва гаражни врати и метални решетки, личи от рекламната табела на дома му. Според съкварталци, той имал чести скандали с Галя, която била с 5 г. по-голяма от него. Двамата имали дъщеря на 18 г. Жената живяла за известно време в Канада, след това във Варна. Възможно е дори тя да е убита там в свое жилище и после да е транспортирана до Шумен.

Стефан бил кротък и добър, но пийнел ли алкохол, ставал агресивен, разказват съседи.

Има данни, че в четвъртък вечерта Стефан си е купил щилка и се запил с инструмента в квартално заведение. Поръчал си 500 грама ракия и дори заспал на масата. Съседи също разказват, че Стефан търсел резачка за дърва. Обяснявал, че с баща му ще режат дървета в старо лозе. Никой в махалата не подозирал какво се е случило, започнали да се съмняват едва в неделя, когато забелязали полицаи да търсят мъжа и го отвели със себе си следобед.

Вонящите чували са втори шок за униформените в къщата на Стефан.

В края на юли м.г. те бяха извикани от съседи за семеен скандал, а завариха жена, вързана с белезници за леглото. Тогава стана ясно, че Стефан системно "закопчавал" и унижавал жена си и дъщеря им, която пък злоупотребявала с наркотици. Тогава майка и дъщеря разказали потресаващи подробности от живота си през последните 2 г. Понякога по цяла нощ момичето било приковано към леглото, не можело да отиде и до тоалетна.

В края на 2013 г. по жалба за малтретиране районният съд в Шумен издал разпореждане Стефан да не доближава дома на съпругата си за 18 месеца, наложили му и 200 лв. глоба. Въпреки забраната, Стефан влязъл в жилището и пребил жената. Тогава след споразумение с прокуратурата му наложили 9 месеца пробация.

Коментари

Задължително поле