Арестуваха 40-годишен и приятелката му за нощен взлом и побой на възрастна жена

Снимка: Архив

Мъж и жена са арестувани по сигнал, че са разбили две входни врати на чужда къща в нощните часове и са набили 73-годишната стопанка на имота.  Нахлуването е станало към 2 часа в неделя в къща в търговищкото село Макариополско, но жалбата в полицията била подадена в понеделник. Ден по-късно в ареста били прибрани 40-годишен мъж и 34-годишна жена с адресна регистрация в София, които пребивавали от два дни преди инцидента в селото.

По данни на полицията мъжът е родом от Макариополско, но от години не живеел там. В миналото имал криминални прояви и бил осъждан.

Прибрал се сега в селото, но много от хората още не знаели, че се е върнал, а потърпевшите не го и познавали.

В деня преди нахлуването срещнал на улицата почерпен възрастен мъж, с който се скарали. Завърналият се не познавал нрава на по-стария човек и не знаел, че след употреба на алкохол той ставал по-заядлив, разказаха в селото. Разправията на улицата се разминала някак. Късно през нощта, 40-годишният, също вече почерпен, продължавал да се гневи на обидите, които си били разменили със стария човек. Така, заедно с приятелката си, тръгнал към къщата на ядосалия го човек да търси обяснения. Като заблъскали по вратите, дядото се уплашил и се скрил, разказаха в селото. Неканените гневни гости разбили вратите и налетели на жената на възрастния човек. Стопанката отнела няколко удара.

Тя не се обадила веднага в полицията, тъй като била запозната с нрава на мъжа си и предположила, че заради него е станал взломът в къщата им, предположиха местните. Накрая все пак подала жалба за недопустимото поведение на по-младите хора.  

Коментари

Задължително поле