Арестуваха 43-годишен автоджамбаз-рецидивист в София

Снимка: Архив

Криминално проявен и издирван мъж е задържан в резултат на разследване на служители от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР. Работата по случая полицаите започнали през юли миналата година, когато в управлението бил получен сигнал за противозаконно отнет скъп автомобил, съобщиха от пресслужбата на МВР.

27-годишен китайски гражданин с бизнес в Пазарджик паркирал лекия си автомобил „Ауди А7“ на една от улиците в града, а броени минути по-късно той установил липсата му. С разследването на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при районното управление в областния град.

В резултат на извършени множество оперативни и процесуални действия, криминалистите установили самоличността на извършителя - 43-годишен, от София, известен на полицията с множество криминални прояви, задържан неколкократно и осъждан за престъпления против собствеността.

След установяването му като автор на противозаконното отнемане на автомобила в Пазарджик, той бил обявен за издирване. Преди няколко дни мъжът е установен и задържан на територията на столицата и приведен в ареста на районното управление в областния град. Наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Пазарджик е удължил срока на задържането със 72 часа и след внесено искане районният съд му е наложил най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая и документиране на престъпната дейност на столичанина продължава.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право