Арест за рецидивист след общодържавно издирване за три нови престъпления

Снимка: Архив

Съденият 10 пъти е обвинен в обсебване, шофиране без книжка и хулиганство

Постоянен арест за 32-годишен рецидивист, извършил три нови престъпление само за половин месец, постанови Районният съд в Търговище. 32-годишният Деян Т. от Варна е обвинен в обсебване на два телефона, които дори заложил, в шофиране без книжка и хулигански действия.

До момента младият мъж бил осъждан 10 пъти за различни престъпления, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

Преди да се разшета с нова серия в родния град Търговище Деян бил в ареста за 8 месеца по друго обвинение, за притежание на наркотични вещества.

От средата на октомври до края на същия месец срещу него са започнали нови три досъдебни. Първото е за два телефона, които били на приятелка на негов познат и Деян взел за временно ползване, но отказал да върне и ги оставил в заложна къща за пари. После бил хванах да шофира БМВ в срока на отнемане на книжката. При проверките отказал да се подчини на полицаите и избягал. На финала на серията вандалствал и хулиганствал в казино, където хвърлял столове, блъскал машини, псувал.

Младият мъж бил обявен за общодържавно издирване и засечен във Варна, където живеел и имал регистрация. Полицаите го върнали в Търговище за провеждане на разследванията и взимане на мярка.

Най-тежка отговорност за различните престъпления, извършени от него в октомврийската серия,  се предвижда за обсебването, където наказанието е  лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години. За шофирането без книжка пък има и финансова санкция, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право