Арест за сириец каналджия

Обвиненият за тартор на канал за мигранти показа днес среден пръст на журналистите

Решение на съда в Пловдив

Масуд Абдо показа среден пръст на журналистите

Решетки и за негови помагачи

Пловдивският районен съд остави в ареста 29-годишния Масуд Абдо, който е обвинен, че е ръководел канал за трафик на бежанци. Смята се, че той стои и зад нелегален превоз на мигранти в Бургас, при който автобус с преселници удари нарочно полицейска патрулка и двама полицаи загинаха на място.

Заедно с Масуд пред съда бяха изправени още четирима души. Сред тях бяха двама българи - мъж и жена, за които адвокатът им твърди, че са овчари и имат ферма край Средец. Засега петимата са обвинени, че през септември в Пловдив и Средец помогнали на 24 граждани на Сирия, Афганистан и Мароко да пребивават и преминат незаконно през страната.

Преди началото на съдебното заседание Масуд Абдо демонстративно показа среден пръст на журналистите, които го чакаха в съда.

След няколко часово заседание съдът остави Масуд Ебдо в ареста. Четиримата, сочени за негови помагачи, също са пратени зад решетките.

“Доволен съм от решението на съда. Това показва, че доказателствата, които представихме са солидни”, каза прокурор Димитър Пехливанов. Той разкри, че два дни дни след ареста на Масуд на телефона му е получено съобщение от Истанбул с посочена локация за пристигане на поредна група мигранти в България. На мястото били заловени 36 бежанци.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право