Арест за 62-годишен мъж, обвинен за убийството на съгражданка

Снимка: Архив

62-годишният С.Т. от сливенското градче Кермен е задържан в ареста за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Сливен - съобщиха от обвинението. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство на 56-годишна жена от същото градче.

Жената живеела заедно със съпруга и възрастната си майка. Тя се грижела и за двамата. Мъжът й от няколко месеца насам бил в лошо здравословно състояние и не можел да помага в домакинството. На 4 февруари семейството извикало на помощ своя познат С.Т., за да нацепи дървата за огрев. След това седнали да се почерпят. Алкохол са пили както домакинята, така и гостът. Какво  се е случило между тях, засега не се съобщава, тъй като разследването не е приключило. По-късно същия ден съпругът е подал сигнал, че жена му е мъртва.

Криминалистите са открили доказателства, които са ги насочили към извършителя. Когато задържали С.Т., той все още бил пиян. Направената по-късно аутопсия потвърдила, че смъртта е настъпила по насилствен начин, от задушаване.

Окръжната прокуратура ще внесе искане пред Окръжния съд на С.Т. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле