Арест за 7 цигани, потрошили патрулка в Куклен (обзор)

Микробуси на жандармерията блокираха улицата в Куклен, където е станала разправията. Снимка: Би Ти Ви

Жандармерия пази реда в махалата, в която живеят заедно роми и българи

Съседски сблъсък заради силна музика

Счупени са стъклата на колата

Седем пияни цигани бяха арестувани за нападение в чужд имот и трошене на полицейски автомобил в град Куклен. Това съобщиха от полицията в Пловдив, като уточниха, че при безредиците няма пострадали. Нямало и напрежение в града, въпреки това там остават екипи на жандармерията.

Скандалът избухнал в неделя следобед, когато мургава компания засилила тонколоните с маанета и кючеци. Силният шум подразнил съседите, чиито четири деца не искали да спят. Хората излезли направили забележка за децибелите. Пияните ги изгонили и след малко нахлули в двора им. Започнали да чупят, каквото видят и да се заканват на стопаните, които извикали полиция.

Пристигнали патрулка, по която циганите започнали да мятат камъни. Строшили предното и задното є стъкло. Наложило се да дойдат подкрепления и всички агресори били изловени. Прокуратурата остави за 72 часа зад решетките една 40-годишна циганка, трима мъже на възраст от 21 до 25 г. и непълнолетен на 16 години.

“Нощта срещу понеделник и вчерашния ден преминаха спокойно, - каза кметицата на Куклен Мария Белчева. - На същата улица живеят в разбирателство както роми, така и българи. Те знаят, че всички, независимо от етноса си, трябва да спазват законите”, каза още Белчева.

Коментари

Задължително поле