Аржентинските депутати си замразиха заплатите и си спряха командировъчните заради кризата в страната

Снимка: Уикипедия

Председателите на горната и долната камара на аржентинския парламент подписаха постановление за замразяване на заплатите на депутатите за половин година заради икономическата криза в страната. Това съобщи председателят на Палатата на депутатите (долната камара) Серхио Масса, цитиран от ТАСС.

„Извънредното положение [в икономическата сфера] изисква действия от всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и командировъчните както на законодателите, така и на служителите на Камарата на депутатите и Сената“, написа той в своя „Туитър“. Маса прикрепи снимка на подписаната резолюция към съобщението.

Аржентина не успява да възстанови икономическия си растеж от няколко години и е сред страните с най-висока инфлация. На 10 декември лявоцентристът Алберто Фернандес пое поста държавен глава. Миналата седмица Парламентът одобри законопроект за извънредното състояние в икономическата сфера, който предвижда приемането на набор от мерки, включително замразяване на тарифите за комунални услуги, въвеждане на 30-процентов данък върху покупката на чуждестранна валута за физически лица, както и увеличаване на експортните мита.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка