Арменец ще се бори за България на мондиала

Отборът ни по класическа борба извади скрит коз за световното в Будапеща (Унгария) от 20 до 28 октомври. В последния момент арменецът Айк Мнацканян (72 кг) получи български паспорт и разрешение от Международната федерация (UWW) да се състава за България. Още преди десетина дни старши треньорът Армен Назарян изрази надежда талантът да участва на първенството, тъй като е отлично подготвен и е фаворит за медал. Близо година Мнацканян е у нас и тренира с нашите национали.

В свободния стил чеченецът Ахмед Магамаев също получи български паспорт, но няма да пътува за Будапеща, тъй като трансферът му в UWW не бе регистриран навреме заради забавени документи.

В тима на класиците се връща и световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов (60 кг). А призово място ще атакуват още Даниел Александров (82), както и Кирил Милов (97), който замени в категорията петия от олимпиадата Николай Баряков, получил травма в последния момент. При жените селекционерът Петър Касабов тръгва с 4 състезателки, сред тях са и европейските шампионки Биляна Дудова (57) и Тайбе Юсеин (62).

При мъжете в свободния стил на тепиха ще излезе световният вицешампион от 2013-а Владимир Дубов (61). Старши треньорът Валентин Ангелов тръгва с още четирима борци, като за отличие ще разчита също на Микяй Наим (57) и Мирослав Киров (74).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт