Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Висоцки – първият съветски мачо 39 години след смъртта на барда, той вече е безсмъртен

Слаба избирателна активност на парламентарните избори в Украйна

Първата победителка в “Гласът на България” Стелияна Христова и Християна Цветков пеят за търновци Концертът е в разгара на лятото

Два автомобила се сблъскаха край Търново

Хванаха двама българи крадци в Италия след преследване с хеликоптер

Бойко Борисов кръсти внуците си (СНИМКИ) Малките Бойко и Иван вече са християнчета, похвали се дядо им

Вечната история за принцеса Турандот и музиката на Пучини оживяха на Царевец

Пожар гори близо до Атина

С велосипед и четка шуменец подреди 32-ра излобжа

Идва времето на умните тоалетни Новости в банята: избор на музика и осветяване, самопочистване и смесители с гласови команди

Британският финансов министър ще подаде оставка ако Борис Джонсън стане премиер

Товарен автомобил със слама се запали и затвори за около час пътя за събора на Рожен

„Цар Лъв” пак ловува в кината Нова версия на анимационната класика

Рекорден трафик на „Капитан Андреево“, преминаването през границата отнема 2 часа

Арт галерия Нюанс събира „Летни акценти“ Погледът на творците към Созопол, Стария Пловдив и очарователния селски бит

Тази вечер известната столична галерия “Нюанс” представя традиционната си експозиция “Летни акценти” 2019. Това е четвъртото издание на изложбата в този формат и представя богато разнообразие жанрове, стилове и изобразителни похвати. Тази година в експозицията присъстват 27 произведения на емблематични автори в широкия период между 20-30-те година на XX век до днес.

Сред произведенията можете да видите морски пейзажи от Балчик и Созопол на едни от най-добрите ни маринисти Марио Жеков и Дион Дионисиев. Като техен антипод са представени прекрасни планински пейзажи, дело на Атанас Михов. Селекцията се допълва от летни сюжети на Карл Йорданов, Борис Данков, Борис Стефчев, Борис Денев, Стоян Василев, Иван Миланов, Даниел Дечев  и Петър Дочев.

Сред акцентите е работата на Никола Танев “Филипопол” представяща стария Пловдив от 1931 г. в летните, топли тонове на червено,оранжево и жълто, ”Композиция” на Димитър Казаков – Нерон, портрети от Тома Трифоновски и Ари Калъчев и две фигури на Светлин Русев.

Колекцията е фокусирана върху летни картини и благодарение на широкия спектър от автори успява да обхване всеки аспект от лятото през морето и планината до градски  летни сюжети и очарователния селски бит.

По традиция  изложбата живее свой живот в двумесечния си период и се променя, като освен гореспоменатите автори се добавят нови автори и произведения. Благодарение на уникалните български художници успели да запечатат най-вълнуващите “Летни акценти”, тези емоции успяват да достигнат и днес до зрителя в пространството на галерия “Нюанс” Експозицията може да бъде видяна до 8 септември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.