Асансьор с 8 души пропадна в болница във Варна

Пострада леко една жена

Претоварен ансансьор с 8 души пропадна в МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Пострадала е леко една жена, която се е оплакала от болки в краката, но няма тежки контузии или фрактури. Инцидентът станал около 14 часа вчера.

В болничния асансьор, който е с капацитет за 6 души, се натъпкали 8. Претоварването е било фатално и кабината е пропаднала, но не от високо. Останалите 7 души са се разминали със стрес от инцидента.

Извършват се действия по разследване на обстоятелствата и е образувано досъдебно производство, казаха от ОД на МВР Варна. Асансьорът се поддържа от специализирана сервизна фирма, която извършва необходимите технически прегледи.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка с пропадналия асансьор в МБАЛ „Света Анна“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

В асансьора с товароподемност от 500 кг са се качили осем души. След потеглянето асансьорът е пропаднал надолу с около 60 см, уточняват още от държавното обвинение. С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор.

След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение. Пострадал е един от пътуващите, за когото се предполага, че е с фрактура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България