Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Областният лидер на БСП Асен Гагаузов направи анализ на дебатите за за вдодач на евролистата на БСП заедно с колегите си - народния представител и бивш кмет на Сливен Кольо Милев /вдясно/ , общинския председател на БСП :Атанас Делибалтов и общинския съветник Деян Дечев /вляво/.

„Ние определено обвързваме евентуалното спечелване на изборите за европейски парламент, от БСП, с провеждането на предсрочни парламентарни избори“, заяви областният лидер на БСП-Сливен Асен Гагаузов. Според данните на извършено наскоро социологическо проучване електоратът на партията е изключително мобилизиран, допълни той.

„По номинации Елена Йончева, макар и с малко, води пред Сергей Станишев. По време на дебата на Националния съвет имаше и такива, които казаха, че не си представят листата на БСП без Станишев. Няма задължително изискване лидерът на ПЕС да е в листата, но е проява на добра политическа култура. Лично аз мисля, че няма да има проблем Станишев да е втори, най-много – трети в подреждането на листата. Той е опитен политик, ще си направи анализ и ще започне сериозна работа по провеждането на евроизборите. Той е международник, на „ти“ с почти всички ръководители в европейските структури. Така че би било много полезно да е отново евродепутат от нашата партия и мисля, че това ще се случи“, каза Гагаузов.

В областната организация на БСП са номинирани 24 имена за европейски депутати. Номинациите от структурите в страната общо са над 300. Най-много - по 200 и над 200 номинации, имат Сергей Станишев, Елена Йончева и Деница Златева. Около 150 души от предложените пък имали само по една номинация, съобщи областният лидер на БСП. Листата ще с8тане известна в началото на април, като 6 от 17-те кандидати в нея ще са представители на коалиционните партньори на БСП и от гражданската квота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика