Асен Масларски пише песен за Шуменския университет

ШУ

Популярният певец, музикант и композитор Асен Масларски ще създаде песен за Шуменския университет "Еп.Константин Преславски", където е завършил висшето си образование. Поводът е 50-годишният юбилей на висшето училище. В понеделник той се завърна в него точно 45 г., след като за първи път е прекрачил прага му. „През 1976 година кандидатствах в специалност "Българска филология". Издържах успешно приемните изпити – по литература и политическия. Дори помня темите – за Елин Пелин и за V-ия конгрес на БКП. Сега поводът е отново един вид изпит. Приех предложението на ректора проф. д.и.н. Георги Колев да създам песен, посветена на юбилея на моя Университет", казва творецът с китара.
През 1976 – 1980 година, като студент Масларски, прави първите си записи в БНР и Радио Шумен. През 1978 записва песента „Оттука започва България“, която 30 години по-късно става химн на град Шумен. От две десетилетия Асен Масларски е в творчески дует с Милица Божинова.
Междувременно сега той е кандидат за директорския пост в Общинския медиен център в Шумен, а конкурсът е насрочен за тази седмица.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства