Астрологът Светлана Тилкова – Алена пред „Труд news”: Пред нас е четвъртата поред трудна година от девет възможни

Светлана Тилкова – Алена

Инфлацията ще започне да спада след февруари, но пак ще остане висока

За истински държавник все още е много рано, не сме го заслужили

- Алена, ще бъде ли 2023-а по-добра година за България?
- Със съжаление трябва да кажа, че хороскопът на България за 2023 година е по-негативен, изпълнен с не по-малко изпитания спрямо предходните две години. Пред нас е четвъртата поред трудна година от девет възможни. Доброто ще е несъизмеримо малко спрямо злото, което ще изпълва битието ни. И не бързайте да се оплаквате. Сами сме творци на живота си, на беднотията, на болестите. Никой не ни е виновен за дереджето ни.

- А какво ни е дереджето?
- В сравнение с 2022 година  и катастрофалното управление на министър-председател, доказано погазил конституцията, подкрепян от  финансов министър, хвърлил върху народа милиарди дългове, за който така и не стана ясно дали освен подготвителни курсове в Харвард има образование по-високо от средно, да, ще живеем по-спокойно през 2023 -а, но не и по-добре. Инфлацията ще започне да спада след февруари, но пак ще остане висока, имайки предвид нереално високата за българската икономика минимална работна заплата, предложена за гласуване от БСП и от ПП. Тях ги разбирам, повишават минималната, качва се и средната и хоп, скочила нависоко и депутатската. Като астролог друго не мога да кажа, но като икономист съм на мнение, че е твърде притеснително социалните плащания, пенсиите да се финансират с дългове, които поема държавата.   

- Ще имаме ли редовно правителство и кога? Ако не – как ще продължим напред?
- Все някога ще доживеем и редовно правителство. Кога, отговорът като астрологична перспектива дадох още през лятото и той не беше дали ще има предсрочни избори през 2023-а, а колко пъти ще се иска народният вот, един път или два пъти ще ходим към урните. Защо го твърдя? Да припомня моя предходна астрологична прогноза. В композитните звездни карти на два от отминалите предсрочни вота съществуват аспекти, които недвусмислено говорят за поредица управления на служебни правителства, докато се създаде нов, стабилен кабинет. Дали това ще се случи към края на 2023-а или след началото на 2024 г. ще ни покажат мартенските предсрочни избори.  Заради този аспект не съм оптимист, че съставянето на редовно правителство ще е по силите на парламентарно представените партии не само в 48-ото НС, но и на тези в бъдещото 49-о НС, но нека видим датата на изборите, датите на регистрация на участниците и ще направя краен астрологичен извод. Ще продължим напред по познатия начин – с хаос, неистова омраза, на която се противопоставя народното безхаберие, което ще е силно изявено след настъпването на годината на Заека в България на 21 януари преди полунощ. Повтаряме преживяното от предишните две години.  България е в лична година на осъзнаване на грешките, на усещане за самота и безпътица. На живот в негативна обществена среда, стабилизирана през 2022-а със задълбочаваща се разруха, чието преодоляване ще изисква работа поне в следващите 4 години. Перспективата е нерадостна, независимо дали редовно или служебно правителство ще управлява. Правих астрологични изчисления само за мен омерзена от всичко, което виждам в Народното събрание, и съм на мнение, че управлението на точно това служебно правителство,  съставено от кадърни хора, с изключение на двама негови членове, е по-добро, от което и да било редовно правителство, имало малшанса да бъде излъчено сега. Планетите ни подтикват да кажем: да живее служебното правителство. И така служебно след служебно правителство президентът Радев ще си управлява еднолично в театъра на българският политически абсурд  да сме парламентарна република с пряко президентско управление.   Отхвърлиха гласуването на правителството на ГЕРБ-СДС. Денят 14.12.2022 е носител на двойна вибрация на негативни промени. Причината за това мое твърдение е, че Слънцето в Стрелец поражда изстрели в мрака, без размисъл и с озлобление, а асцедента в Риби е на меланхолия и желание бързо да приключи и тази задача на 48-ото НС. Цели шест планети са в земни знаци - материални стремежи и желание за лично облагодетелстване, но и за негативна карма за меркантилните, заради Лунния възел в дома на парите и в Телец. 

- Не е ли тогава логично да се появи поредната нова политическа фигура?
- Живеем във време на разруха и грабеж, когато най-напористи и брутални са политическите измамници и грабители. Появи ли се сега нова политическа фигура, тя ще е на грабител маскиран като спасител. За истински държавник все още е много рано, не сме го заслужили. В хаоса на Мрака, в който сами избрахме да живеем след лятото на 2020-а новото ще е забравено старо. Политически аутсайдери с нова премяна ще ни убеждават в своята градивна еволюционна промяна. Годината на Нептун засилва изявата на  Духовното начало, но подтиква към постигане на целите по непочтен начин.  Въпреки че Нептун развива умението на хората да осъзнават какво е необходимо да променят в живота си към по-добро и за общото благо, мнозинството от нашите съграждани ще продължи с безразличие или омраза да отхвърля всичко, различаващо се от неговото мислене и интерес, дори ако цената е съсипан човешки живот или държава. Поради тази причина е малко вероятно политиците в образите на регулярните партии с история, а не еднодневки като ПП  да намерят общ език през 2023 г., освен ако не намерят общ интерес, към който може да ги подтикне страхът да не загубят блага, който е силно изявен в годината на Заека.

- Какво друго ще ни донесе годината на Нептун?
- Властта на всяка планета през нейната година засилва или обезсилва качества на характера на всеки човек. Изключения няма. Годината на Нептун, подвластна на вибрация 7, засилва потребността за развитие на духовното начало, дори при тези човешки същества, при които материалното е унищожило духовното. Изявена е чувствителността към чуждите болки и проблеми, умението да бъдем състрадателни, компромисни, желанието да се вгледаме в дълбините на душата си и да открием неподозирани черти на характерът си, очакващи своя миг на изява. Нептун повлиява поколенията заради продължителността на престой на планетата в един и същ зодиакален знак. Управлява историческите събития, случили се в годините на неговата власт. Създава хора, готови да развиват своите творчески, духовни, интелектуални и интуитивни способности, но и такива, които се опитват да избягат от себе си. Позволява ни да проникваме с лекота в болките и проблемите на другите хора.  Дарява ни умение да лекуваме Душата с добра дума, с усмивка, с мил жест на внимание. Дарява ни вярата, че мечтите могат да бъдат претворени в действителност, и поражда желанието да го докажем. Независимо дали за Добро или Зло! 

- Какви са аспектите за войната в Украйна тогава?
- Бих искала да сгреша, но ще се повторя астрологичното си изчисление и тълкуване отпреди месеци. Ако САЩ и Европа не помагаха на Украйна, военната операция на Русия, в ролята на провокиран агресор, щеше да е приключила към средата на лятото 2022-а и нямаше да прерасне във война с десетки хиляди жертви засега и от двете страни, без изгледи за скорошен мир. Напротив, краят й е някъде в бъдещето. Мисля, че на всички е ясно, че въпреки военната помощ, която получава, Украйна ще загуби войната и ще се окаже в изключително неблагоприятна следвоенна ситуация. В рождения хороскоп на Владимир Путин има един твърде притеснителен аспект. При него Хирон е в Козирог, което означава, че той, като световен лидер, е способен  в нечакан за всички миг да предизвика световен проблем, дори и ако привидно е тръгнал от местен конфликт. Така доказва на всички, че той е големият играч и въпреки противопоставянето на западния свят, нещата ще се случват, както ги е планирал. За внимание и предпазливост на Запада в този конфликт съм предупредила на 28 февруари 2022 г, четири дни след нахлуването на Русия в Украйна. Звучи цинично, но този местен конфликт, каквито постоянно има на Земята, се превърна във война на САЩ, Великобритания  и Европа срещу Русия, нищо че само оръжие, подкрепа и информация се дава на Украйна. Въпреки че Русия окупира и си взе земята, която и е нужна, войната се превърна е демонстрация на сила - Запада срещу Русия на жертвения полигон Украйна. Няма астрологични аспекти, който да разкриват възможност за примирие в близко бъдеще. А най-големият губещ от тази война е Европейският съюз.

- Какви са предупрежденията за 2023?
- Хора, контролирайте се! Една криворазбрана дума и скандалът се развихря. Брожението, разделението и омразата продължават да господстват с пълната си сила и през 2023 година. Домашното насилие и агресията, катастрофите убийства няма да намаляват.  Войната между поколенията продължава с нестихваща агресия и съсипва здравето на подвластните й заради изблика на гняв и океана от емоции, които обаче събуждат онкологични заболявания продължат ли по-дълго време. Мислете за здравето си. За мнозина ще е много трудно да различават  реалността от тяхната фантазия. Измамите ще са много, защото Нептун подтиква да помагаме, но и да постигаме целите си по непочтен начин.  Основните задачи на всеки през годината ще са свързани със съхраняването на неговото здраве, безопасност, благополучие, спокоен живот без особени сътресения, с минимални въображаеми и действителни опасности. Ще са натрапчиво видими обществените нагласи на незаинтересованост какво се случва извън прага на дома. Мисленето ще е – колкото повече не ни интересува какво се случва около нас, толкова по-защитени сме от опасностите на суровия и жесток живот. Тази нагласа ще е изявена с особена сила през първите месеци на годината. От края на февруари и началото на март колкото и мнозинството от хората да е безхаберно какво се случва извън прага на неговия дом ще започне да осъзнава, че иска промяна, но крачката към промяна ще бъде съпътствана от  агресивно и злостно противопоставяне от хора и партии, без бъдеще в политическия и обществения живот на България. Сблъсъкът ще покаже дали България ще върви напред или хаосът ще продължи. В края на юни и началото на юли предстои кардинална промяна в живота на нашето общество, а и в световен мащаб, която може да бъде положителна или отрицателна в зависимост от основата, върху която се извършва. Засега нямаме основания за положителни очаквания на тази неочаквана от всички промяна.  Трябва да сме подготвени за негативни и трудно преодолими обрати през ноември и декември, когато е възможно народното недоволство да избухне с пълната си сила и агресия. Една година предварително предупреждавам с надеждата това негативно развитие да бъде избегнато. Заради тъмната страна на Нептун няма да се малко хората повярвали, че са срещнали любовта, но останали с несподелени чувства или бързо охладнели в другата страна, които ще давят мъката си в алкохолно,  наркотично опиянение, както и несретници, които ще направят опит да отнемат живота си, оказали се в пълна душевна и житейска безпътица.  Типично качество на Черният воден заек е плодовитостта, тъй че от една страна семейства очаквали дълго дете ще се зарадват на бременност. От друга, внимателно с флиртовете, че заради Заека от поглед  до запознанство и  изненада, бременността нахлула неканена в живота ви.

- Какво още ще ни донесе Черният воден заек?
- В България годината на Черния воден заек (котка) настъпва на 21 януари 2023 година в 22.53.09 ч наше време и ще сме подвластни на неговата двойствена същност, която е чакала 60 години своя ред, до края на първата десетдневка на февруари 2024  г. Заекът е олицетворение на целомъдрието, предпазливостта, плодовитостта, но и на страха от собствената сянка.  Затова и основните задачи на всеки през годината ще са свързани със съхраняването на неговото здраве, безопасност и благополучие, независимо дали е роден в година на Заека (Котката), или е подвластен на някой от другите знаци в източния зодиак.  През цялата година е характерен стремежът да сме в добри отношения с хората около нас заради постоянния страх да не си създадем врагове, които да ни наранят или дори унищожат, което може да се случи неочаквано и непредизвикано заради липса на разбиране към казаното от нас.  Ще полагаме огромни усилия да избягваме неприятностите, но ако не сме предпазливи, често ще се оказваме в центъра им, защото сме ги предизвикали сами. В личния живот сме променливи. Ще се стремим към красивото в живота, но често ще получаваме грозното и отблъскващото. Годината ще е изобилна на чувства и страсти. 

Периоди

Общо 87 дни в ретрограден Меркурий

През 2023 година Меркурий е ретрограден четири пъти в пет зодиакални знака, общо 87 дни. В тези дни няма нищо опасно, ако се съобразим с предупрежденията на планетата и не подписваме договори, не сменяме работното си място, не подаваме документи за пенсиониране, не купуваме черна и бяла техника.

Меркурий е ретрограден в  Козирог 
1 януари – 18 януари 2023 г. , 15.12 ч.

Меркурий е ретрограден в Телец 
от 21 април,  11.35 ч до 15 май 2023 г., 06.17 ч.

Меркурий е ретрограден  в Дева
от 23 август, 23.00 ч. до 15 септември 2023 г., 23.22 ч.

Меркурий е ретрограден в  Козирог 
От 13 декември, 09.09 ч - до 24 декември 2023 г.

Меркурий е ретрограден в Стрелец 
от 24 декември – 31 декември 2023 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта