Атентаторът от Брюксел взривил бомба, щом разбрал, че е разкрит

Снимка АФП

Мъжът, който бе неутрализиран на централната гара в Брюксел, задействал взривно устройство, когато усетил, че е под наблюдение на охраната, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация от белгийски медии.

Както съобщихме по-рано, заради експлозия централната гара и близкият площад Сентрал палас бяха евакуирани. Няма пострадали освен предполагаемия атентатор, за когото бе съобщено, че е бил застрелян от патрулиращите войници.

Първоначалната информация бе, че мъжът е бил убил. По-късно бе появиха сведения, че е бил заловен жив.

Според прокурори мъжът е носил колан и раница с експлозиви.

Някои белгийски издания твърдят, че мъжът е крещял на арабски „Аллаху акбар!“ (Аллах е велик), преди да задейства взривното устройство.

Свидетели съобщават, че са чули два взрива непосредствено един след друг.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Допреди десетина години войници с автомати патрулираха в някои държави извън Европа.
    Със сигурност такива гледки няма да видим на 10-те нови планети-близнаци на Земята.

  2. да се радват на евроатлантическите си ценности. а ние да сме умни и да турим в усмитрителни ризи нашите им проводници.

    1. И под крилото на Путин ли? Срещу вятъра не се пикае, ей! Хората от другия край на света искат в Европа, а ти искаш в Азия да ни натикаш. Добре, че на пръсти се броите. А още по-добре, че парите за пропаганда силно намаляха! Доста от никовете-пропагандатори не ги срещам вече. Някой оже да са се преименували, ама всичките….. 😉

      1. комплексар тъп, типично е за олихофрените кат теб да искат да бъдат роби.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.