Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Атлети стягат спортен празник с кауза в Морската градина Канят варненци на благотворително бягане в помощ на болно момченце

Благотворително бягане за малки и големи организират на 20 април в Морската градина във Варна група посветени на спорта младежи. Мотото на маратона е „Един за всички, всички за Дани!“, а целта е да се съберат средства за дългосрочна рехабилитация на 2-годишния Йордан Веселинов Ганчев от Добрич.

Детето се ражда през 2017 г. с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа. След рехабилитация у нас родителите на Дани научават за нова обещаваща програма в турската клиника „Рибем“. За нея обаче месечно са нужни 2400 евро, които са непосилен разход за младото семейство.

Ръка им подават варненецът Андрей Трайков и негови приятели и съмишленици, обединени в посланието „Обичай, вярвай, действай!“. Младежите получават подкрепа за организацията на благотворителния маратон от iRun.bg, които влизат в организационния екип, а след това и от над 15 неправителствени организации и фирми. С тяхна помощ в събота варненци ще могат да се включат в спортен празник с благородна кауза и много изненади.

Началото ще е в 9,30 ч на входа на Морската градина с 5 км парково бягане, последвано от 9-часов крос, бягане за деца, тренировки по зумба и табата, пица парти и брънч за всички участници, както и томбола с награди.

„Желанието ни е чрез идеята за повече движение да съберем средства, с които да подпомогнем семейството на Дани в осигуряването на дългосрочна рехабилитационна програма. Той е още толкова малък, а вече се бори с трудностите в живота… И ако сега това момченце ни дава от своята енергия в детската си усмивка и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без препятствия“, обясни Андрей Трайков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.