"Афганистанското момиче" на Стийв Маккъри ще бъде освободено под гаранция

Дни след като беше арестувана в Пакистан, афганистанското момиче - Шарбат Гула, станала известна със снимката си от корицата на National Geographic, ще бъде освободено под гаранция, съобщи BBC.

Зеленоокото момиче, заснето от Стийв Маккъри през 1984 г. в пакистански бежански лагер, било арестувано миналата седмица заради опит да получи гражданство с фалшиви документи в Пакистан. Според полицията тя живеела в страната незаконно.

Разследването срещу Гула се води от Федералната следствена агенция на Пакистан – служба, която се занимава със случаи на измама. "При обиск в жилището са иззети и пакистански, и афганистански документи за самоличност", заяви директорът на агенцията.

„Ако вдигнем обвиненията и я депортираме или ѝ издадем временна виза, за да напусне Пакистан, ще трябва да повдигнем и обвинения срещу служителите, които са издали фалшивите документи. Истинските престъпници са те и не желая по някакъв начин да се измъкнат от правосъдието”, коментира пакистанският вътрешен министър Чаудри Нисар Али Хан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят