Ашли Йънг: Гледам Солскяер, виждам Фъргюсън

Ашли Йънг, един от капитаните на "Манчестър Юнайтед", заяви, че мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер е върнал духа в тима от времето на сър Алекс Фъргюсън. С норвежецът начело, "червените дяволи" записаха впечатляваща серия от 10 победи в 11 срещи и нито една загуба. Отборът отбеляза 28 гола и инкасира едва 7, а в пет срещи не пуснаха попадение. Солскяер записа най-добрият дебют на мениджър в "Манчестър Юнайтед" с постигнатите резултати.

"Когато погледна Солскяер, все едно виждам Фъргюсън - каза Йънг пред френския вестник "Екип". - Чувствам същата атмосфера в съблекалнята от времето на легендарния сър Алекс. Оле знае философията на клуба и как отборът трябва да играе. Именно заради това вкарахме много голове и спечелихме толкова срещи. Играчите процъфтяваме на терена, както беше при Фъргюсън. Сър Алекс обаче остава ненадминат. Щастливец съм, че играх под негово ръководство".

Впечатляващата серия на "Юнайтед" осигури постоянен договор на Солскяер. Поне това твърдят почти всички водещи медии на Острова. Един от собствениците на тима - Аврам Глейзър, се срещнал с бившия нападател след победата над "Фулъм" с 3:0 и му е предложил да остане начело и след края на сезона. Маурисио Почетино, мениджър на "Тотнъм", бе основната цел на клуба, но резултатите, които постигна Солскяер, накарали шефовете на "Олд Трафорд" да променят решението си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят