„А отбор“ (Русе) спечели третата квота за националните финали на Фен Купа 2017

Третият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 се проведе в рамките на уикенда на изкуствения терен на стадион „Дунав“ в Русе. Титлата регионален шампион беше присъдена на момчетата от „А отбор“ (Русе). Кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов лично се появи на терен, за да ги поздрави и да им връчи купата. Победата е техният „билет“ за националните финали, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Тъй като Фен Купа е турнирът „без капка фалш“, голямата награда за националните шампиони тази година е посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

На второ място в регионалните полуфинали остана отборът на „Бъзън“ (с. Бъзън, обл. Русе), който загуби финалния мач срещу шампионите с 1:5. Трети в класирането се подредиха „Локо Русе“, а почетното четвърто място беше заето от „Ултрапак“ (Русе). С индивидуални призове бяха отличени и „Най-добрият вратар“ Лазар Лилов от „Бъзън“ и „Най-атрактивният състезател“ Георги Георгиев от „А отбор“. Тимът на „Холеман - шеста маса“ (Русе) също се сдоби със специална награда за „Най-спортсменски отбор“, защото изигра всичките си мачове изцяло в духа на феърплей и регистрира най-малко нарушения.

Финалният мач между „А отбор“ и „Бъзън“ многократно вдигна публиката на крака. „А отбор“ откриха резултата още в първите минути и удвоиха преднината си преди края на първото полувреме. През втората половина „Бъзън“ успяха да върнат един почетен гол, но след това шампионите реализираха две поредни статични положения от пряк свободен и корнер и поведоха с 4:1. Минута преди последния съдийски сигнал „А отбор“ изпънаха противниковата мрежа още веднъж и оформиха крайното 5:1.

Страстите на изкуствения терен на стадион „Дунав“ се разгорещиха още преди финала. Докато двата отбора финалисти събираха сили за заключителния двубой, посетителите имаха възможност да наблюдават първия в историята на Фен Купа мач между фен клубове. Поддръжниците на „Дунав“ Русе се изправиха срещу фен клуба на Астън Вила. И двете селекции играха много достойно и се превърнаха в отличен пример за спортсменско поведение. Феновете на „Дунав“ натиснаха силно в началото на мача и създадоха няколко голови положения, но без резултат. „Астън Вила“ се възползваха от възможността и откриха резултата. Малко по-късно усилията на „Дунав“ се отплатиха и резултатът стана 1:1. В крайна сметка изходът от мача трябваше да бъде решен чрез дузпи. „Дунав“ бяха по-точни и хладнокръвни от бялата точка и спечелиха срещата с 3:2.

В допълнение към атрактивните футболни мачове, посетителите получиха голяма доза забавления и от игрите край терените. Партньорите на Фен Купа 2017 Joma, Telenor и Hyundai раздадоха десетки награди на гостите чрез томболи и разнообразни футболни предизвикателства.

Следваща спирка от националното турне на Фен Купа 2017 е на 3 и 4 юни, на стадион „Локомотив“ във Варна. Там ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Варна, Шумен и Добрич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ