А „Уимбълдън“ държавен турнир ли е?

Григор Димитров попари надеждите на българските фенове да го видят отново на живо у нас. Родната тенис звезда обяви, че няма да участва на АТП турнира в София през февруари, защото бил... „частен“. Вместо това той препоръча на родната тенис федерация да даде шанс на младите български тенисисти като организира повече нискоразредни състезания.

Което всъщност се случва. Но това няма как да замени присъствието на Григор. С две свои думи и няколко часа редом с въпросните млади тенисисти или със съотборниците си в отбора ни за купа „Дейвис“, той може да им помогне повече, отколкото федерацията с всичките си действия. Може да ги накара да повярват, че и те могат да бъдат част от големия тенис като него.

За съжаление той не го прави и вече е ясно защо. Григор просто не иска да има нищо общо с федерацията по тенис. А смисълът на този турнир е в него да играе именно Димитров. Все пак той е единственият, пълнил „Арена Армеец“ четири дни поред.

Всъщност всички тенис турнири по света са частни. „Уимбълдън“ също не е на британската кралица. Частни са и партитата на милиардерите, но Григор с удоволствие ходи на тях. В крайна сметка има право да ходи където си иска, но не е коректно да ни подценява, обяснявайки, че не идва в София защото е уморен или контузен.

Явно фронтът между него и федерацията вече стана открит и битката не се води само зад кулисите. Явно Григор и неговият екип искат турнирът в София да е на друг частник. Това вече стана ясно не само на тези, които дори никога не са гледали тенис. Но и на тези, за които парите не са второстепенни.

Коментари

Задължително поле