Баба се прости с 5000 лв., скрити в чувал с вълна

Снимка: Архив

Обраха шофьор, докато гледа мач

Неизвестен разкри необичаен тайник и отмъкна 5000 лв. от пенсионерка от шуменското село Тушовица. Жената на 69 г. криела парите си в чувал, натъпкан с вълна.

"Банката" била в стая в обитаема къща, но стопанката рядко влизала там. От 1 април не била поставяла пари в чувала, но когато във вторник решила да добави още левчета към спестяванията си, се оказало, че пачката я няма. Вълната стояла непокътната. Жената е подала сигнал в полицията. В дома й няма следи от взлом. Най-вероятно нейн близък се е обогатил с парите.

Шофьор на товарен автомобил "Ивеко" пък, го остави отключен на паркинг в Шумен и отишъл да гледа мач на близкия стадион "П.Волов" в сряда. След срещата открил липсата на 4700 лева, които държал в торбичка между седалките. 62-годишният доверчивец е от село Хитрино.

Криминалисти от Шуменско работят и по установяване на извършител на кражба от частен дом в село Наум. Сумата, която била противозаконно отнета от жилището на 88-годишен местен жител, е 1000 лева. Дядото бил заблуден докато купувал дърва и не разбрал как са му изчезнали парите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони