Унищожиха над 25 млн. контрабандни цигари и над 1,5 тона тютюн

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

БАБХ извърши 1 155 проверки на черупкови плодове в цялата страна

1155 проверки на черупкови плодове – орехи, лешници и бадеми с български произход, извърши дирекция „Контрол на храните“ към Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) в цялата страна.

В сезона на прибиране, преработка и засилено предлагане на тези хранителни продукти, контролните органи на БАБХ осъществиха тематична проверка на територията на всички области в страната, уточниха от агенцията. Тя включва обекти, извършващи дейности с черупкови плодове – производствени и пакетиращи предприятия, складове за търговия на едро и дребно, специализирани магазини и щандове с търговия на ядки, както и общински кооперативни пазари, където през есента търговията с черупкови плодове е по-интензивна.

27 са издадените предписания за отстраняването на установени нарушения в обекти за търговия на дребно и кооперативни пазари – черупкови плодове и ядки без документи за произход, пакетирани продукти с необявени данни за произход и некоректно етикетиране. Съставени са 10 акта за установяване на административно нарушение (АУАН).

Възбранени и насочени за унищожаване са около 9 кг орехови ядки. При проверките в производствените обекти е установено, че наличните черупкови плодове са предимно орехи, събрани от орехови градини на регистрирани земеделски стопани, за които са представени необходимите документи за произход на продуктите.

Проверките се правят с цел установяване спазването на законодателството за храните, в това число доказателства за произход на продуктите, прилагането на добри практики по време на съхранението и преработката на продуктите, както и проверки за съответствие с изискванията за етикетирането на храните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.