Чочев опериран, аут до края на сезона

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 6 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

БАБХ извърши 1 155 проверки на черупкови плодове в цялата страна

1155 проверки на черупкови плодове – орехи, лешници и бадеми с български произход, извърши дирекция „Контрол на храните“ към Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) в цялата страна.

В сезона на прибиране, преработка и засилено предлагане на тези хранителни продукти, контролните органи на БАБХ осъществиха тематична проверка на територията на всички области в страната, уточниха от агенцията. Тя включва обекти, извършващи дейности с черупкови плодове – производствени и пакетиращи предприятия, складове за търговия на едро и дребно, специализирани магазини и щандове с търговия на ядки, както и общински кооперативни пазари, където през есента търговията с черупкови плодове е по-интензивна.

27 са издадените предписания за отстраняването на установени нарушения в обекти за търговия на дребно и кооперативни пазари – черупкови плодове и ядки без документи за произход, пакетирани продукти с необявени данни за произход и некоректно етикетиране. Съставени са 10 акта за установяване на административно нарушение (АУАН).

Възбранени и насочени за унищожаване са около 9 кг орехови ядки. При проверките в производствените обекти е установено, че наличните черупкови плодове са предимно орехи, събрани от орехови градини на регистрирани земеделски стопани, за които са представени необходимите документи за произход на продуктите.

Проверките се правят с цел установяване спазването на законодателството за храните, в това число доказателства за произход на продуктите, прилагането на добри практики по време на съхранението и преработката на продуктите, както и проверки за съответствие с изискванията за етикетирането на храните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.