Багер увредил подпорни греди на надлез на пътя София-Варна

МВР-Търговище

Няма опасност за преминаващите по главния път

Багер е увредил подпорни греди на надлез на главния път София-Варна, където под моста минава второкласният път между търговищките села Макариополско и Буховци. Откъртени са били бетонни части на 4 от гредите на моста имало и изкривена арматура. От увредения участък продължавали да падат парчета и едната лента на второкласния път е ограничена. По данни на полицията няма опасност за преминаващите по главния път. Прави се оглед от пътни специалисти, а полицията издирва фирмата, чиято собственост е багерът, нанесъл щетите.

Сигналът за повредите е подаден в събота сутринта от пътуващи по второкласния път, който минава под моста.     

Малко по-късно полицията е открила в землището на шуменското село Черенча багер „Комацу“ с изпочупени стъкла на кабината, повреди по металната част и с липсващи регистрационни табели. По седалката на водача имало натрошени стъкла, парчета бетон и кръв.

От полицията в Търговище съобщиха, че установяват собствеността на багера и самоличността на водача на техниката.

По първоначални данни машината вероятно е на фирма, подизпълнител при строежа на отсечката Белокопитово-Буховци от автомагистрала „Хемус“. Версията била, че багерът е минал под моста с високо поставено рамо на греблото, при което са били нанесени щетите.

За станалото чрез Областното пътно управление е уведомена Агенция „Пътна инфраструктура“.

Коментари

Задължително поле