Байдън ще направи обръщение след фалитa на втора крупна банка

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че днес ще направи обръщение, посведено на банковата криза, която се развива през последните дни, предаде Ройтерс. 

Вчера в САЩ фалира още една банка - базираната в Ню Йорк "Сигнъчър банк" (Signature Bank), която разполагаше с активи за над 110 млрд. долара. Това стана третият най-голям фалит в американската история след краха на "Силикон вели Банк" - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank) в петък  и на "Вашингтон мючуъл" (Washington Mutual) през 2008 година.

Вчера министерството на финансите, Управлението за федерален резерв и Федералната корпорация за застраховане на депозитите предприеха безпрецедентна стъпка, обещавайки на вложителите в Ес Ви Би, че от днес ще имат възможност бързо да получат достъп до целите си депозити в Ес Ви Би. Обявени бяха и мерки, които имат за цел да защитят клиентите на банката и същевременно да предотвратят паническо теглене на депозити. 
  
Представител на министерството на финансите все пак заяви, че загубите на банките няма да бъдат понесени от американските данъкоплатци. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка