Банско иска подкрепа от държавата за световната ски купа

Снимка: Архив

Община Банско изпрати писмо до министъра на туризма Николина Ангелкова с искане за помощ за провеждане на Световната купа по ски.

Световната ски купа в Банско е най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. 24 телевизии ще отразяват пряко и на запис състезанията, като телевизионната аудитория ще надхвърли 500 млн. зрители по цял свят. В двата дни състезанията от Банско ще се излъчват на живо по 90 минути, а това е уникална реклама за България, която изчислена в пари струва милиони евро.

В писмото се казва, че през последните години Министерство на туризма по неизвестни причини пропуска да подкрепи уникални събития като Световната купа в Банско, която е единственото спортно събитие, което в реално време показва пред целия свят България от най-добрата й страна. Това е единственият спорт, който кара десетки хиляди туристи ежегодно да посещават страната ни.

От Община Банско се надяват тази година Министерството на туризма да подкрепи подобаващо организацията на световната купа по ски, както ще го направи и самата община.

Коментари

Задължително поле