Банско продължава да очаква подкрепа от Министерството на туризма за Световната купа по ски

Банско очаква подкрепа от Министерство на туризма за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020 г.

С официално писмо новият кмет на Банско Иван Кадев поиска Министерство на туризма да подкрепи финансово предстоящите стартове за Световната купа, които ще се проведат през следващата година.

От над десет години в Банско се провеждат стартове от Световната купа по ски, мъже и жени. Най-големите звезди са участвали в тези събития, като се започне от ветераните легенди Франц Кламер, Марк Жирардели, Алберто Томба и се стигне до актуалните звезди Линдзи Вон, Тина Мазе, Херман Майер Марсел Хиршер, Марио Мат и десетки други. Всички те винаги са заявявали, че са изумени от условията и организацията на състезанията и с удоволствие идват тук.

Всеки старт е излъчван от десетки телевизии в Европа, Америка и Азия. Зрителите Световната купа от Банско са между 300 и 400 милиона. Тази рекламата за България е толкова голяма ,че няма как да се измери в пари.

Министерство на младежта и спорта редовно подкрепя стартовете в Банско, но Министерство на туризма е длъжник на зимният туризъм. То дистанцирано наблюдава усилията на туристическият бранш в Банско и организаторите да правят състезания на топ ниво.

Както всяка година, така и тази чиновниците от туризма започват обиколки по зимните курорти с обещания за помощ и подкрепа, каквато реално не дават. Министерството на туризма се е превърнало на статистическа агенция, която говори само за ръстове и проценти. Реални действия за стимулиране на зимният туризъм никога не са предприемат. Само обещания, които не се изпълняват, пише сайтът Ekonovini.bg

Коментари

Задължително поле