Барние: ЕС може да се раздели и с други от членките си, ако не предприеме мерки

Европейският съюз може да се раздели и с други от членките си, ако не предприеме мерки, предупреди бившият главен преговарящ на Брюксел за Брекзит Мишел Барние, като добави, че един от уроците, които е научил по време на службата си, е, че Брюксел се нуждае от „по-малко бюрокрация и повече демокрация“, пише европейската редакция на Politico.

„Занимавах се четири години и половина с едно изключително неочаквано събитие и си мисля, че могат да се случат и други неочаквани неща – тук, в нашата страна (Франция), като например, избирането на г-жа Льо Пен“, заяви Барние при представянето на книгата си „Голямата илюзия: Таен дневник на Брекзит“.

„И в Брюксел, и в Париж е спешно да демонстрираме добавената стойност на европейския проект“, каза той. „Може би - и това е предложение, което правя за предстоящото френско председателство през следващата година - ще е необходимо да се направи оценка на всяка европейска компетентност и политика, за да се види кои все още имат добавена стойност и кои вече нямат такава. Къде компетенциите трябва да бъдат върнати на държавите“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа