Баста! За плескавица трябва и кайма!

Унгарците ни прескачаха като табуретки на стадион „Ференц Пушкаш“ и 3:0 е най-малкото, което заслужаваха. Снимка Туитър

България вече е срам за футбола

Баста!

Аривидечи!

Ауф видерзен!

Бай, Бай!

Адиос!

Или да го кажем на чист български – сбогом!

България веднъж завинаги трябва да спре да се лъже, че прави футбол! България отиде и и не само видя стадиона, където на 31 май ще се играе финалът за Лига Европа. България видя какво е да се играе футбол на средно европейско равнище.

Хайде стига! България еече е срам за футбола. Срам за своята славна история. Срам за Пената и Вуцата! Срам за Стоичков и Балъков! Срам, срам, срам!

Някога Ференц Пушкаш е играл и е бил респектиран от българи. Днес от небето видя как 11 ритнитопковци с националния трибагреник опитват да играят нещо като футбол срещу неговата Унгария. А реално не играеше, гледаше уплашено.

Гледаше, но не се учеше…

И днес думата не е за Младен Кръстаич и неговата славна чета. Днес думата е за българския футбол, който е в амок вече две десетилетия. Забил е като щраус глава в пясъка и за кой ли път започва новото начало. При толкова легенди един млад футболен ръководител излиза и казва: „Ето, вече трябаа да се борим за класиране!“

По дяволите! За какво класиране (не)говорите Боби и Ко? Заради вас футболът в България отдавна е под точката на замръзване. Привлякохте Кръстаич, за да си миете ръцете с него. И сега и той ви помага със спорната си селекция. Пляскахте с ръце, защото победи Гибралтар и Северна Македония, които преди бяха „кауза пердута“ за България. Страхотно! И сега?

Какво ще ни обяснявате? Или ще се скриете пак някъде из Боянските ливади?

Кръстаич е най-малкият виновник за мястото, където докарахте българския футбол. Наскоро ви гледахме с костюми в Руанда. Там беше и Христо Стоичков, истинското лице на футбола, пред света. Този, срещу когото до ден днешен съскате завистливо! И тепърва ще съскате. Защото той ви каза преди 15 г. още какво ни чака при вашата порочна и курбанджийска власт.

За плескавица трябва и кайма, господа ръководители на БФС. Вече дори не ви минават заучените фрази, че националите спят в петзвездни хотели и пътуват със самолет. Добре, че ги позабравихте тези лафове от селски вечеринки.

Националният отбор е отражение на всичко, което се случва в държавата, но най-вече е функция на футбола ни! Видяхте ли добре стадион „Ференц Пушкаш“? А ходили ли сте по другите унгарски арени? Пратихте националния отбор да играе в Разград и може би е разумно. Там никой няма да го освирква, а половината публика ходи с безплатни билети. Ето там е цялата гнилост на вашето управление. От 12 години Разград реално задушава футбола ни! Някъде през 2010-а за последно се надявахме, че сме някаква футболна сила. Оттогава – опитваме да намерим дъното, но се оказва, че Армагедон за българския футбол отдавна е дошъл. Разград стана столица на футбола ни, но не може да е столица на нищо повече от Делиормана!

Съдебните битки не означават нищо. Печелите ги - да. Но футболът не се играе там. Вие не казахте и дума, когато държавата неглижираше проблемите с „Васил Левски“, „Българска армия“, „Георги Аспарухов“, арените на „Ботев“ и „Локомотив“… А много от вас сте играли там! Даже там сте ставали легенди на футбола ни! Но извървяхте пътя от легенди до… мухлясала кайма за плескавици. От една страна вашето острие Георги Иванов е прав – в лидера ЦСКА има един българин като титуляр. Но от друга нито Гонзо (твърде от скоро е), нито някой от вас помогна на „червените” да модернизират „Българска армия“. Нито на „Герена“! Предконгресно се заигравате само по села и паланки, където футболът е като спорт за извънземни. Не е вярно, че стадионите са държавни. Те са на футбола! И ако държавата не си е свършила работата, вие къде сте? Танцувате кючек из Боянските ливади!

Сигурно ще има много обидени от такава присъда, но тя е истината за българския футбол. Днес нямаме материал за плескавица. Утре няма да имаме и за гулаш. Ще остане само алкохолът…

Унгария има своя Ференц Пушкаш и той със сигурност се радва от небето на своя отбор. България има също големи звезди, за които от десетилетие е останало само едно – да се срамуват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари