Бащата на нахапаните от ротвайлери деца: Това са машини за убиване

Това не са кучета, които са ухапали децата, това са кучета, които са атакували, за да убият. Това каза Валери Илиев, баща на момчетата, нахапани преди дни от кучета, по БТВ.

Три деца и възрастен мъж бяха нахапани жестоко от два ротвайлера в софийското село Железница преди два дни. Собствениците на кучетата - майка и син, които са ги отглеждали в кв. "Симеоново", са задържани.

Две от нахапаните момчетата все още се лекуват в "Пирогов", а най-голямото е на домашно лечение вкъщи. Най-сериозно е пострадало сродното по възраст момче на семейство Илиеви - Емануел, който вчера е бил опериран. "Той все още е в шок и не можа да говори за случилото се", каза бащата.

Това е недопустимо в държава от ЕС, такова неспазване на законите - всеки един от нас може да попадне в капана на такива животни. Това не са домашни животни, това са машини за убиване. За тях трябва да има специален статут, коментира бащата.

Валери Илиев и съпругата му имат шест деца. Винаги са искали да имат много деца и да живеят в България, но се оказало, че тук е трудно ще могат да отгледат децата си и преди пет години се местят да живеят в Англия. Семейството е било за малко в България, за да видят децата бабите и дядовците си.

Коментари

Задължително поле