Баща и дъщеря биха лекар във варненска болница

Нападнали го, след като им съобщил за смъртта на тяхна роднина

Мъж на 53 г. и 31-годишна жена са разследвани за побой над лекар във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за нападението там получили миналия петък. Грозната сцена се случила вечерта около 22,30 ч пред едно от отделенията в университетската болница "Св. Марина" научи "Труд". 

По-рано там била приета за лечение 27-годишна пациентка. Баща й и сестра й отишли да питат какво е състоянието й. Излязъл дежурният лекар, който им съобщил, че е починала. Трагичната вест вбесила роднините. Двамата атакували медика,  нанесли му удари по лицето и тялото и си отишли. 

След подадения в полицията сигнал нападателите били открити, а по случая било образувано досъдебно производство. То се води по чл. 131, ал.2 от НК - за нанесена телесна повреда на лице, изпълняващо служебните си задължения. Наказанието за това деяние е до 3 г. лишаване от свобода. Бащата и дъщерята все още не са привлечени към наказателна отговорност, тъй като се чакат резултатите от назначената от Варненската районна прокуратура съдебномедицинска експертиза на пострадалия медик.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони