Баща се жали до МОН от учител, ударил сина му с учебник по главата

Иван Телбис от Велико Търново е сезирал Министерството на образованието и науката, че учител от ОУ "П.Р.Славейков" е ударил сина му с учебник по главата. Копие от жалбата бащата е изпратил и до в.Труд".

Родителят твърди, че инцидентът станал на 1 март в час по английски език. По думите на сина му Георги-Калоян, който е петокласник, учителят Л. Й. се разгневил и го наказал с удар по главата.

"Синът ми се прибра от училище разстроен и стресиран. Получи дори припадък от преживяния стрес. От малък е доста плашлив. Със съпругата ми сме разтревожени за състоянието му. Настояваме по случая да бъде извършена проверка от компетентните органи, а детето да бъде разпитано пв присъствието на педагог и психолог, които обаче да не са от въпросното училище", заяви Иван Телбис.

"Учителите все не са доволни от детето ми. Казват, че не влиза в час, че не се учи добре, че се държи невъзпитано. Това обаче не е така. Изкараха сина ми най-лошия ученик", коментира майката на момчето-Гинка Ангелова.

Репортер на "Труд" потърси за коментар по казуса директора на училището Данка Борисова, която с изненада научи за жалбата на бащата на момчето.

"Извърших проверка по случая. Разпитани бяха учениците от класа на момчето, но нито едно от децата не потвърди казаното от Георги-Калоян. Разговарях и с колегата Л. Й., който е един от най-добрите ни педагози, но и той отрече да е посягал на ученик. Нека компетентните органи да извършат проверка и да се произнесат има ли виновен", заяви Данка Борисова.

Коментари

Задължително поле