На 1 април 2020 да почерпят

Телците да уговорят сделки, Водолеите с финансови успехи – Дневният хороскоп на Алена

Маскaта в масовата култура

Цвета Караянчева: Депутатът д-р Хасан Адемов е заразен с коронавирус Тестват всички народни представители утре

Световен дневен ред – април 2020

В „Спартак“ (Вн) не пипат заплатите

САЩ надмина Китай по брой на починалите от Covid-19

Министър Ананиев: Маските са ефективна мярка, ще търсим консенсус

Сравнение между COVID-19 и предишни пандемии (ИНФОГРАФИКА)

Падна карантината в Банско

БАБХ на проверки за мерките срещу Covid-19 при производителите и търговците на храни

Премиерът Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби

Предупреждение за обилни снеговалежи в 19 области утре

Ваксината БЦЖ – бариера пред COVID-19 Имунизацията срещу туберкулоза намалява заразяване и смъртност

Принцът на Монако пребори коронавируса

БДЖ припомни процедурата за превоз на хора с увреждания и намалена подвижност

Снимка: БДЖ

БДЖ-Пътнически превози напомня на своите клиенти, че осигурява транспортно обслужване на хора с увреждания и лица с намалена подвижност. За заявка на услугата е необходимо тя да бъде направена в Български червен кръст, откъдето се изпраща информацията за пътуването, съобщиха от националния железопътен превозвач.

По този начин към съставите на влаковете се включват специализирани вагони за всяко заявено индивидуално пътуване.

Специализираните вагони разполагат с обособени места и санитарни възли, отговарящи на международните стандарти. Някои от спалните вагони, които се движат в съставите на нощните бързи влакове, разполагат с по две кабини за превоз на лица с намалена подвижност.

Дружеството извършва специализирано транспортно обслужване и с налични 15 дизелови и 21 електрически мотриси, които се движат по различни маршрути в страната. Всяка мотриса е оборудвана с подвижна сгъваема рампа. При пътуване с тези влакове не е необходима предварителна заявка. Обслужването при качване и слизане от влака се извършва от превозния персонал.

За осигуряване на достъпна среда до железопътния транспорт Национална компания „Железопътна инфраструктура” е оборудвала тринадесет железопътни гари в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Горна Оряховица, Плевен, Шумен, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Видин и Враца. Всяка от изброените железопътни гари разполага с подемно устройство – мобиллифт като жп гарите София и Горна Оряховица са съоръжени с два.
Подробна информация относно организацията на превоза на лица с намалена подвижност с железопътен транспорт, както и правилата за достъп и приложенията към тях, клиентите на БДЖ могат да намерят в сайта на БДЖ-Пътнически превози, както и от сътрудниците в гарите, открити за тази дейност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.