Бебетата учат езика още в майчината утроба

Неродените бебета са в състояние да доловят разликата между два езика, показват резултатите от изследване на учени от Университета на Канзас. Дори месец преди раждането зародишите правят разлика между английски и японски и реагират по различен начин при чуването на език, с който не са запознати.

Резултатите от изследването бяха публикувани в списание NeuroReport. То е било проведено от екип от Университета на Канзас и в него са участвали 24 бременни жени, информира БГНЕС. Било е изследвано дали плодовете реагират различно на ритъма на език, който е нов за тях. Например английският и японският имат много различни ритми.

Въз основа на резултатите от изследването експертите стигат до предположението, че езиковото развитие започва преди раждането и това изследване може да проправи пътя за по-нататъшно проучване на невралните способности на неродените бебета.

"Ембрионите настройват ушите си на езика, който ще придобият още преди да се родят въз основа на речевите сигнали, които достигат до тях в утробата“, казва Утако Минай, доцент по лингвистика в Университета в Канзас и водещ на изследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл