Бегълците от затвора търсени на десет адреса

Тече вътрешна проверка за нарушения

На десет адреса в София и околностите са били издирвани рецидивистите Радослав Колев и Владимир Пелов, който преди седмица избягаха от Централния софийски затвор. В полицията са получени стотици сигнали, че те са забелязани на различни места в страната, но нито един не е довел криминалистите до конкретна следа.

Последният сигнал е от собственик на вила край с. Огоя близо до Своге. Полицаите претърсили района, но не открили бегълците.

Проверени са и адреси в столичния кв. “Младост” и района на Ботевград, откъдето е Пелов и където живее бившият му работодател - Тихомир Миков, който е един от най-близките му хора. Според разследващите, когато Пелов бе издирван за въоръжен грабеж на 1 кг злато от ателие в Ботевград през 2014 г., той се укривал в имоти на Миков.

Смята се, че двамата затворници все още са в България.

Братът на Радослав Колев разказа, че му занесъл минути преди бягството бързовар, но твърди, че не знаел нищо за плановете му.

Владимир Пелов, осъден на 30 г. затвор, и Радослав Колев, който излежава присъда от 26 г., избягаха миналия вторник от централния Софийски затвор, след като стреляха по надзиратели и ги заплашиха с бойно 9-милиметрово оръжие. Социалният работник Красимир Кръстев е единственият, който подгонил Пелов при бягството. Той разказва, че затворникът стрелял по него, но не чул свистене на куршум, а гилзата била намерена по-късно.

Все още не е ясно как бегълците са се сдобили с оръжие. Започнала е и вътрешна проверка по случая, след като правосъдният министър Цецка Цачева коментира, че на записите от камерите е засечена “престъпна небрежност” от страна на служителите на затвора.

Утре Цачева свиква национално съвещание, а надзиратели излизат на протест пред Централния софийски затвор, за да защитят колегите си и да подновят исканията си. Те настояват за увеличение на заплатите, назначаване на още служители и по-добро техническо обезпечение.

Коментари

Задължително поле