Бездомни роми превзели общински цветарник (СНИМКИ)

Чистачи откриха дом под земята

Майка и син се самонастаниха в общинско помещение в Шумен, използвано за цветарник, но обрасло в растителност. Организираният "дом под земята" бил тайна и за кметството, и за минувачи до онзи ден, когато работници от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" се втурнали да правят пролетно почистване. При рязане на ниската растителност по ската на централния бул. „Симеон Велики“ между магазин „Кауфланд“ и новия жп-мост, чистачите се натъкнали на любопитната картина с пране, кревати и за жалост огромно количество боклуци.

Ромско семейство – майка и син, се е самонастанило в едно от изоставените помещения, което преди години се е използвало като цветарник и в района са натрупани огромни количества стъклени и пластмасови бутилки, дрехи, остатъци от мебели и разглобени домакински уреди, съобщават от общината. Уточняват, че ще ограничат достъпът до района. По груби изчисления премахването на отпадъците ще струва няколко хиляди лева, защото са много и явно са примъквани боклуци, намирани край контейнерите за смет.

Възрастната жена е на 75 години, а синът й е на 50. Двамата ще бъдат настанени в общинския Център за временно настаняване в общежитието на ул. „Шуменска комуна“. Решението е временно, докато кметски чиновници и служители от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“-Шумен намерят траен вариант за бездомните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони