Безплатни телефони за сигнали до КЗП в курортите през сезона

Регионалният шеф на КЗП във Варна Христо Милев

Комисията за защита на потребителите/КЗП/ отваря виртуални приемни в курортите край Варна през сезона. От телефонните кабини в комплексите туристите могат да звънят безплатно и да подават сигнали, посочи регионалният директор на КЗП Христо Милев. По време на Великденските празници и в началото на лятото инспекторите ще проверят първо дейността на хотели и ресторанти, хванати в нарушения през миналия сезон.

Тогава най-честите оплаквания от румънски, германски и наши туристи са били заради неработещи климатици, нехигиенизирани стаи и места за почивка и предлагани услуги, които се разминават с платената цена за тях. В тези случаи апелираме потребителите да се обърнат първо към хотела и ресторанта и на място да предяват претенции, коментира още регионалният шеф на КЗК.

Икономическият университет във Варна беше домакин на кръгла маса, организирана от Центъра за качество на стоките и потребителска защита в партньорство с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и КЗП във връзка със Световния ден на потребителя 15 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони