Харчим по 20 евро за риба на година

2 пъти повече чужденци работят у нас 198 са получили „синя карта”

Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Безработицата в Свищов се стопи до 6,2%

Снимка: Архив

В община Свищов се наблюдава тенденция на спад на регистрираните безработни. В края на юни са 972 души, което представлява намаление спрямо предходния месец с 43 души.

Равнището на безработица пада с 0,3 пункта и в края на месеца е 6.2 % /при 6,8 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1064 души или с 92 души повече от сегашния, а равнището е било 6,8 %.

В структурата по пол се запазва тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете, като броят на жените надвишава този на мъжете със 136 души.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,52 на сто, а броят им е 112 души. През месеца групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 405 души и относителен дял 41,67 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата: с абсолютен брой 455 души и относителен дял 46,81 на сто.

Броят на безработните лица с работническа професия е 317 души, като в тази група се отбелязва абсолютно намаление с 16 души.

Групата на специалистите без работа е на втора позиция и обхваща 323 души. Броят на лицата без специалност и квалификация бележи намаление с 21 души и в края на месеца е 332 души. Групата на безработните без квалификация вече е на първа позиция в професионалната структура.
Покачва се дела на лицата без работа с висше образование.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 117 души, а тези с основно образование наброява 139 души.
През месец юни изходящият поток превишава входящия с 43 души. Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 26, а прекратените по други причини – 15.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.