Труден ден за Овните, неочаквани събития за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 2 април 2020 да почерпят

Връзката между възрастта и коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

Костадинов подписа със „Стабек“

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

Безработицата в Свищов се стопи до 6,2%

В община Свищов се наблюдава тенденция на спад на регистрираните безработни. В края на юни са 972 души, което представлява намаление спрямо предходния месец с 43 души.

Равнището на безработица пада с 0,3 пункта и в края на месеца е 6.2 % /при 6,8 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1064 души или с 92 души повече от сегашния, а равнището е било 6,8 %.

В структурата по пол се запазва тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете, като броят на жените надвишава този на мъжете със 136 души.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,52 на сто, а броят им е 112 души. През месеца групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 405 души и относителен дял 41,67 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата: с абсолютен брой 455 души и относителен дял 46,81 на сто.

Броят на безработните лица с работническа професия е 317 души, като в тази група се отбелязва абсолютно намаление с 16 души.

Групата на специалистите без работа е на втора позиция и обхваща 323 души. Броят на лицата без специалност и квалификация бележи намаление с 21 души и в края на месеца е 332 души. Групата на безработните без квалификация вече е на първа позиция в професионалната структура.
Покачва се дела на лицата без работа с висше образование.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 117 души, а тези с основно образование наброява 139 души.
През месец юни изходящият поток превишава входящия с 43 души. Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 26, а прекратените по други причини – 15.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.