На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Безработицата в Свищов се стопи до 6,2%

Снимка: Архив

В община Свищов се наблюдава тенденция на спад на регистрираните безработни. В края на юни са 972 души, което представлява намаление спрямо предходния месец с 43 души.

Равнището на безработица пада с 0,3 пункта и в края на месеца е 6.2 % /при 6,8 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1064 души или с 92 души повече от сегашния, а равнището е било 6,8 %.

В структурата по пол се запазва тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете, като броят на жените надвишава този на мъжете със 136 души.

Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,52 на сто, а броят им е 112 души. През месеца групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 405 души и относителен дял 41,67 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е с най-голям дял в структурата: с абсолютен брой 455 души и относителен дял 46,81 на сто.

Броят на безработните лица с работническа професия е 317 души, като в тази група се отбелязва абсолютно намаление с 16 души.

Групата на специалистите без работа е на втора позиция и обхваща 323 души. Броят на лицата без специалност и квалификация бележи намаление с 21 души и в края на месеца е 332 души. Групата на безработните без квалификация вече е на първа позиция в професионалната структура.
Покачва се дела на лицата без работа с висше образование.

Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование включва 117 души, а тези с основно образование наброява 139 души.
През месец юни изходящият поток превишава входящия с 43 души. Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 26, а прекратените по други причини – 15.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.