България се прекланя пред подвига на Васил Левски

Забраняват дронове заради Апостола Засилени мерки за сигурност на церемонията в София

16 американски щата съдят администрацията на Доналд Тръмп

Русия изпраща 300 тона лекарства във Венецуела

Тръмп: Всички опции за Венецуела остават на масата

Турско издание: САЩ превозват ислямски терористи на камиони до своите бази в Сирия

Жан-Клод Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

Днес ще е предимно слънчево

Пазят Живко Миланов за дербито с ЦСКА

Пак пей, Веско, за полицията!

„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Безработните се регистрират онлайн

Заявление ще се подава с електронен подпис или персонален идентификационен код

Безработните българи ще могат да се регистрират по електронен път в бюрата по труда. Това става ясно от проект на постановление на Министерския съвет, представен за обществено обсъждане от служебния социален министър Гълъб Донев.

Националният осигурителен институт вече разработва нова електронна административна услуга, която трябва да започне да действа от 1 юли 2017 г. Целта й е да отпадне необходимостта от посещение на място в офисите на НОИ за получателите на тези осигурителни плащания.

За подаване на заявление по електронен път ще се използва квалифициран електронен подпис или персонален идентификационен код, уточнява министър Донев.

Предвижда се от 1 юли 2017 г. безработните да посочват в заявлението за отпускане на парично обезщетение начина, по който желаят НОИ да комуникира с тях – на гише в териториалното поделение на НОИ, по пощата на посочен от тях адрес или по електронен път на посочен електронен адрес. За безработните, които нямат интернет, ще се запази възможността за подаване на заявленията и на хартия в териториалните поделения на НОИ.

По данни на Агенцията по заетостта броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда през януари е 269 749. Той нараства с 3,3% спрямо предходния месец, но в сравнение с януари 2016 г. броят им съществено намалява – с 64 821 лица, или 19,4% по-малко.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.