Без заплати за служителите на район „Младост“

Някои работят без сключени трудови договори

Служителите в столичния район „Младост“ в момента не получават заплати, научи „Труд“ от подчинени на кметицата Десислава Иванчева. Хората отказаха да застанат с имената си пред вестника, тъй като ги е страх да не загубят работата си.

Те се оплакаха и че някои от тях все още нямат сключени трудови договори и работят на честна дума.

Вместо да се погрижи всичко да е изрядно със заплатите и правоотношенията със работещите в администрацията, Десислава Иванчева упражнявала върху тях директен тормоз. Той се състоял в това, че връщала всички преписки на служителите, след като лично бавела дълго време тези документи. Впоследствие глобявала подчинените си заради това забавяне с по 10 лева.

Хаосът в администрацията на район „Младост“ започна още с встъпването в длъжност на Иванчева, след като спечели частичните местни избори през ноември 2016 година. Тя обеща, че ще спре презастрояването, но до днес от тази нейна закана няма нищо изпълнено. Вместо това Иванчева изгони всички опитни служители и се обгради със свои хора, които взе направо от уличните протести срещу застрояването, които тя водеше и благодарение на които стана кмет.

Още в началото тя се изпокара със заместник кметовете и главния архитект на района, които напуснаха или бяха уволнени. Иванчева използваше методи като смяна на брави на кабинети и заповеди ядосали я нейни подчинени да не бъдат допускани до работните си места.

Според хора от администрацията и в момента община „Младост“ на практика не работи и е затънала в правен и административен хаос, благодарение на Десислава Иванчева и екипа й.

Коментари

Задължително поле