Без Михайлов в изпълкома на УЕФА

Борислав Михайлов повече няма да е в изпълкома на УЕФА. Президентът на футбола ни влезе в управленското тяло по време на управлението на Мишел Платини. Остана и след като Александър Чеферин беше избран за негов наследник.

На 43-конгрес на УЕФА в Рим Михайлов получи 22 гласа. Кандидатстваха 10 души за осем места. За първи път има жена в лицето на французойката Флоранс Хардауин. А в могъщия кръг влезе албанецът Арман Дука. За разлика от предишните години изпълкомът е съставен от девет души – осем члена и президента Чеферин, а не от 16. Останалите членове са Шандор Часни (Унгария), Фернандо Гомеш (Португалия), Йеспер Кристиансен (Дания), Андрей Павленко (Украйна), Луис Рубиалес (Испания) и Давор Шукер (Хърватия).

След преизбирането си Чеферин обяви, че „футболът има уникален шанс да се преобрази за добро“. УЕФА е направила сериозно предупреждение към всички клубове да спазват. Чеферин даде и сериозен шанс на Балканите включително България за домакинство на Мондиал 2030. Ние обявихме намерение да се кандидатираме. Словенецът обяви, че Европа трябва да е домакин на световното първенство. Турнирите през 2022 и 2026 г. са съответно в Катар и Северна Америка.

УЕФА е направила сериозно предупреждение към всички клубове да спазват финансовия феърплей и че за никой няма да има милост. Жълтият картон е на първо за „Манчестър Сити“ и „Пари Сен Жермен“, които нарушават правилата с многомилионните си трансфери.

Коментари

Задължително поле