Белгийци на пътя на "Юнайтед" в Лига Европа

Фаворитът за спечелването на Лига Европа „Манчестър Юнайтед“ ще се изправи срещу „Андерлехт“ на 1/4-финалите в турнира. Белгийците завършиха втори в група „С“ на надпреварата. В нея те спориха със „Сент Етиен“, „Майнц“ и „Габала“. След това “Андерлехт“ отстрани „Зенит“ и АПОЕЛ с Живко Миланов. В Англия определиха жребия като добър за „Юнайтед“.

„Искаме да спечелим турнира и не ни интересува срещу кой играем“, каза Златан Ибрахимович за клубната телевизия.

Мислите на Жозе Моуриньо, мениджърът на „червените дяволи“, обаче са съсредоточени в друга посока. Специалния се обърна към Футболната асоциация на Англия с възражение относно програмата на тима. „Юнайтед“ игра в четвъртък срещу „Ростов“ в среща реванш от Лига Европа, а в неделя тимът му има мач от шампионата.

„Не е нормално, защото изиграхме 11 мача за 6 седмици“, възропта Моу.

Недоволство се надига и във феновете, но по друга причина. УЕФА съобщи, че само 10 000 билета ще получи „Юнайтед“, ако стигне до финала в Стокхолм. Причината - стадионът за финала „Френдс Арена“ е с капацитет от 48 000 седящи места. По 10 000 пропуска ще получат отборите стигнали до финала. Точно 17 000 ще бъдат пуснати в свободна продажба, а 11 000 билета ще бъдат разпределени между партньорите на УЕФА.

За място на финала в Стокхолм обаче ще спорят още 6 отбора. Зрелище се чака между „Аякс“ и „Шалке“, както и на двубоя „Лион“ – „Бешикташ“. Последният полуфиналист ще излъчат „Селта“ и „Генк“. Първите мачове са насрочени за 13 април, реваншите седмица по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят