Белев саботира строежа на граничната ограда

Бившият шеф на парк „Витоша“ „брани“ защитена местност

Самопровъзгласилият се за главен еколог на държавата Тома Белев е на път да заложи на карта дори националната сигурност, уж за да опази местност в Странджа. Този път на мушката на „природозащитника“ е строежът на оградата по границата с Турция, която спира мигрантската вълна.

Бившият шеф на природен парк „Витоша“ на 11 август изпратил писмо до областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. В него Белев съветва губернатора „да предприеме необходимите действия за спиране изграждането на нова ограда по българо-турската граница в резервата „Узунбуджак“. Краят на писмото звучи заплашително - или се спира градежът, или се предвиждала наказателна отговорност за увреждане. Пред „Труд“ Чолаков потвърди за писмото.

„Идеята му е потресаваща: По- добре да ни залеят мигрантски орди, отколкото да има съоръжение в „Узунбуджак“. Местността не бивало да се докосва“, коментираха местни жители пред „Труд“.

Вчера новината обиколи региона и предизвика гневни реакции в момент, в който всички са на нокти заради засиления миграционен натиск.

„Така наречените зелени да се замислят за реалните проблеми. Например как да се спре незаконната сеч“, изригна Георги Манев, концесионер на ловно поле в Странджа.

Коментари

Задължително поле