Белият дом не е информирал Кремъл за отмяна на срещата Путин – Тръмп в Буенос Айрес

Снимка: Архив

Кремъл продължава подготовката за срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп на форума на Г-20 в Аржентина, предава ТАСС.

„Подготовката продължава, срещата е съгласувана. Нямаме друга информация от американските колеги“, заяви пред журналистите прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Той коментира по този начин думите на Тръмп , че е възможно срещата с руския му колега в Буенос Айрес да бъде отменена.

„Обърнахме внимание на това заявление (на Тръмп по повод инцидента с украинските кораби в Керченския пролив), а също така обърнахме внимание на вчерашното заявление на моя колега от Белия Дом, която каза, че Тръмп планира да проведе редица срещи, включително и с Путин (в Аржентина)“, отбеляза представителят на Кремъл. При това той обърна внимание на думите на Тръмп за агресия по време на инцидента в Керченския пролив. „Какво нарича той агресия? Ако той смята за агресия действията на украинските военни кораби – това е едно, тук можем да поспорим, имаше или нямаше агресия. Ако той нарича агресия действията на руските граничари за пресичане на опитите за нарушаване на държавната граница на Русия, това е друго. Ние не сме съгласни с това“, подчерта прессекретарят на руския лидер.

Песков добави, че „графикът на президента (Путин) за петък и събота е запълнен по минути, предвид трите измерения на пребиваването му (в Аржентина): това са непосредственото участие в срещата на върха на Г-20, двустранните срещи в други формати, които ще се състоят в кулоарите на форума и официалната визита в Аржентина, която също ще се състои през тези два дни“.

Песков не конкретизира в кой от двата дни, през които Путин ще бъде в Аржентина, ще се проведе срещата с Тръмп.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят